InternetSobor (agafa_angel) wrote,
InternetSobor
agafa_angel

Молитвы о мире на Украине

В Болгарской Старостильной Церкви, по благословению Епископа Триадицкого Фотия, введены специальные прошения на ектениях об установлении мира на Украине. Я благодарен за это владыке Фотию, и также благословляю наших батюшек и прихожан молиться о стране нашей - многострадальной Украине:
На мирной ектении:
О е́же вско́ре сердца́ непримири́тельная жестоковы̒йных люде́й, от кровопроли́тнаго их жела́ния, к братолю́бию и умире́нию преложи́ти, и сохрани́ти многострада́льную страну́ на́шу (Украи́нскую) от междоусо́бныя бра́ни и наше́ствия супоста́тов, Го́споду помо́лимся.
О е́же искорени́ти вся за́висти, рве́ния, гне́вы, и братоненавиде́ния, и вся про́чия стра́сти из ни́хже истека́ют вся крамо́лы, раздо́ры же и нестрое́ния, Го́споду помо́лимся.
На сугубой ектении:
Еще мо́лимся Го́споду Бо́гу на́шему, о е́же призре́ти на стена́ния сле́зы и во́пль люде́й свои́х в многострада́льней стране́ на́шей (Украи́нстей), и ви́дев озлобле́ние, нищету́ и смире́ние их, ми́лостиву бы́ти и отврати́ти от них гнев Свой и поми́ловати я.
Еще мо́лимся, о е́же утоли́ти вся крамо́лы, нестрое́ния и раздо́ры, сохрани́ти же многострада́льную страну́ на́шу (Украи́нскую) от кровопроли́тия и поми́ловати правосла́вныя лю́ди ея́.
(Если приход на территории Украины, то произносится "в стране нашей", если на территории другого государства, то "в стране Украинстей)
+ Митрополит Агафангел
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 6 comments